dissabte, 20 de febrer de 2010

Tarta tres xocolates


INGREDIENTS:
200g de xocolate negre de rebosteria
200g de xocolate amb llet de rebosteria
200g de xocolate blanc
50g de sucre
3 gots de nata per a muntar
3 gots de llet sencera
3 sobres de quallada
1 paquet de galetes
75 g de margarina a temperatura ambient

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Triturem les galetes i les barregem bé amb la margarina. Folrem la base d'un motlle desmotllable. Alisem la superfície amb l'envers d'una cullera.

- Posem el motlle una estona al forn perquè la base de galetes es torni cruixent. El treiem del forn i el deixem refredar.

- En un pot, escalfem un got de nata líquida junt amb un got de llet.

- Afegim la xocolata negra trocejada i remenem fins que estigui ben desfeta. Ho hem de fer a foc lent.

- Afegim el sucre sense deixar de remenar i procurant que la barreja no arribi a bullir.

- Afegim un sobre de quallada i seguim remenant durant 7 minuts.

- Ràpidament, perquè quan es treu del foc la barreja comença a quallar molt ràpidament, aboquem la barreja en el motlle, a sobre de la base de galetes.

- Quan ja hagi quallat força, rasquem la superfície amb una forquilla suaument, sense fer massa pressió, només per dibuixar estries i que la capa següent s'adhereixi bé i no es deixi anar.

- Repetim la mateixa operació amb les altres dues capes de xocolata però sense necessitat d'afegir sucre.

- Per abocar la segona i tercera capa de xocolata i que no es barregi amb l'anterior, convé que aboquem la barreja sobre l'anvers d'una cullera perquè el xorro no caigui amb gaire força.

- Deixem refredar a temperatura ambient, i quan ja estigui fred, ho fiquem a la nevera fins l'endemà.