diumenge, 20 de novembre de 2011

Yemas de Ávila


INGREDIENTS (per a 9-10 unitats):
6 rovells d'ou (mida gran)
100 g sucre blanc
50 g aigua mineral
Una branca de canyella
la pell de mitja llimona
Sucre glass per a decorar
Càpsules petites de magdalenes o trufes

COM ES FAN?
- Batem els rovells i reservem.

- Posem al foc un pot amb l'aigua, el sucre, la pell de llimona i la canyella. Fem un almívar amb certa consistència, és a dir, deixem que bulli uns minuts a foc suau.

- Quan l'almívar ja està fet, el colem, li afegim els rovells batuts i tornem a posar-lo al foc.

- Anem remenant contínuament a foc suau procurant que no se'ns cremi el fons. Quan la massa es desenganxi de les parets del pot, ho treiem del foc, ho aboquem en un plat i ho deixem fins que refredi.

- Quan ja està fred, hem de fer les boletes. Per ajudar-nos i evitar que se'ns enganxin en els dits, posem el plat al congelador aproximadament uns 15 minuts.

- Passat aquest temps, amb ajuda de dues culleretes, anem fent les boletes, les arrebossem en sucre glass i les posem en les càpsules.

COMENTARIS: recepta trobada a La cocinika de Ana


1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Que bones!!
Recordo que l'any passat quan vaig ser a Avila, aquest va ser l'unic pecat que vaig fer. I la vaig prendre moooolt a gust.
Són una delícia.