diumenge, 1 d’agost de 2010

Crema de taronja


INGREDIENTS:
500 ml. suc de taronja
25 g. sucre
2 ous
30 g. maizena

COM ES FA?
- Fem el suc de les taronges procurant que quedi el màxim de filtrat possible.

- Rentem bé una taronja, si no és ecològica utilitzem una mica de sabó per rentar-la. Amb un pelapatates treiem la pell amb compte, procurant que ens quedi en trossos grans i eliminant la major part de la part blanca de la pell. Reservem.

- En un bol, batem els ous manualment junt amb la maicena i dues cullerades soperes de suc de taronja fins que la maicena s'hagi disolt bé. Reservem.

- En un pot, aboquem el suc de taronja, la pell de taronja i el sucre, i posem al foc a temperatura mitja. Quan arribi al seu punt d'ebullició, enretirem la pell de taronja i, sense treure del foc, afegim la barreja d'ous i maicena que tenim reservada.

- Remenem contínuament amb unes varilles manuals, i quan torni a bullir, ho treiem del foc.

- Ho passem per un colador de malla fina i ho servim en els bols individuals.

- Deixem refredar i decorem al gust.

COMENTARIS: Amb aquesta quantitat surten 4 racions.  També es pot fer amb mandarina. La recepta és de La maleta de Boston