dimarts, 20 de juliol de 2010

Flam d'ou


INGREDIENTS (per a 4 flams individuals):
4 ous
1/2 l. llet
pell de llimona
1/2 branca de canyella
100 g. sucre
sucre cremat

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC, amb una safata amb aigua (on posarem el flam al bany maria).

- Posem a bullir la llet amb la pell de la llimona i la canyella. Un cop bulli, treiem del foc i deixem refredar la llet uns 20 minuts tapada. Passat aquest temps, retirem la canyella i la llimona (si volem que no tingui gaire gust a canyella, aquesta la treiem abans).

- Barregem els ous amb el sucre. Incorporem la llet i remenem bé.

- Posem la barreja en flameres petites o en una de gran, on prèviament hi haurem posat una mica de sucre cremat. Podem passar la barreja per un colador de malla fina per descartar els grumolls que puguin quedar de les clares de l'ou.

- Ho possem al forn, a uns 150 ºC, al bany maria, amb l' aigua ja calenta però que no arribi a bullir, fins que estigui quallat, al voltant d'uns  40-45 minuts.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

que bo!!!!
Si ja m'agradava abans , ara q no en puc prendre ni t'ho imagines.
Mataria per un bon flam.!!!!