dilluns, 8 de febrer de 2010

Natilles


INGREDIENTS:
3 ous (jo M)
100 g sucre
500 ml. llet sencera (jo he posat 200 ml. de nata per muntar, i 300 ml de llet desnatada)
10 g sucre avainillat
1 punta de canyella en pols
una mica de colorant alimentari (opcional)

COM ES FA?
- Posem a bullir la llet amb la canyella. La retirem del foc i la conservem en font de calor.

- Mentretant, en un pot que no sigui d'alumini, posem els ous junt amb els sucres i remenem amb una cullera de fusta.

- Afegim la llet, a poc a poc, al pot on estan els ous i el sucre sense diexar de remenar, i remenant sempre cap al mateix costat perquè no es talli la crema.

- Ho posem al bany maria remenant sense parar. Si els ous no són de granja, les natilles quedaran una mica blanques, si les volem més groguenques, podem afegir una mica de colorant alimentari (el que posem a les paelles).

- Les natilles no han d'arribar a bullir perquè si no es tallen. Si això passa, podem batre-les amb la batedora elèctrica.

- Estaran a punt quan hagi desaparegut l'escuma de la superfície. Aleshores les retirem del foc, i les aboquem en un altre pot per refredar-les.

- Mentre es refreden, cal anar-les remenant de tant en tant per evitar que es formi una tela.

COMENTARIS: recepta de Las tentaciones de los santos. Si queden una mica líquides, el que es pot fer és afegir una mica de maicena que desfarem amb una mica de llet i l'afegirem a la barreja.