divendres, 5 de febrer de 2010

Pa de pessic de maizena


INGREDIENTS:
3 ous
50 g oli oliva 0,4º
100 ml. nata líquida per muntar
150 g sucre
170 g maicena
1 sobre llevat
1 rajolí d'anís o conyac (optatiu)

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Separem les clares dels rovells i les muntem a punt de neu fort. Reservem.

- Batem els rovells junt amb el sucre fins que la barreja hagi blanquejat i quedi una barreja una mica escumosa.

- Incorporem la nata líquida, l'oli d'oliva i l'anís.Barregem bé fins a integrar tots els ingredients.


- Barregem la maicena amb el llevat, i la incorporem a la barreja tamissant-la per un colador de malla fina . Remenem bé fins que s'hagin desfet els grumolls i tinguem una massa homogènia.

- Afegim les clares que teníem reservades i les barregem amb l'espàtula amb moviments suaus.

- Preparem un motlle amb paper de fornejar o embadurnat amb mantega i farina, aboquem la massa i fiquem al forn durant 35 minuts.

- Treiem del forn i deixem refredar abans de desmotllar.