dissabte, 27 de febrer de 2010

Pa de pessic de poma i caramel


INGREDIENTS:
Per al pa de pessic: Es pot fer qualsevol pa de pessic, jo he fet el de iogurt
2 ous
1 iogurt
1 mesura iogurt d'oli girasol
3 mesures de farina
2 mesures de sucre
1 sobre de llevat
una mica de conyac (opcional9
2-3 pomes tallades a grills prims.

Per al caramel: 100 g mantega, 120 g sucre

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 170 ºC.

- Fem el pa de pessic amb els ingredients d'abans, exceptuant les pomes.

- Aboquem la massa en un motlle prèviament embadurnat amb mantega i farina. Omplim fins a la meitat de l'alçada del motlle. Jo he utilitzat un motlle rectangular de 29 x 18 x 6.

- A sobre hi posem les pomes tallades a grills fins.

- Posem al forn durant 30 minuts.

- Quan portem 22 minuts, fem el caramel: posem a escalfar la mantega al foc. Quan estigui fosa, afegim el sucre i barregem bé, fins a aconseguir el punt desitjat. Hem de procurar que no es dori massa.

- Als 30 minuts, treiem el pa de pessic del forn, i per sobre, amb ajut d'una cullera, aboquem i repartim el caramel.

- Tornem a posar al forn durant 15 minuts més. Si cal, al final podem posar una mica el grill.

COMENTARIS: La recepta és d'Al calor de un bizcocho