dimarts, 27 de juliol de 2010

Mesures i equivalències



1 unça (onza)...................30,5 g.
1 lliure.....................490 g.

Quant pesa?
Un ou petit: 50 g.
Un ou mitjà: 55/60 g.
Un ou gran: + de 65 g.
Una nou de mantega 30 g.
Una poma 150 g.
Una llesca de pa 30 g.

Quant conté?
Una cullerada (sopera) de sucre 30/35 g.
Una cullerada (sopera) de farina 15/20 g.
Una cullerada (sopera) d'oli d'oliva 14 g.
Una cullerada (sopera) d'arròs 20/25 g.
Una cullerada (sopera) de cafè molt 15/18 g.
Una cullerada (sopera) de mantega 25/30 g.
Una cullerada (sopera) de mel 25/30 g.

Un got d'aigua 200 ml. ó 200 cc.
Un got de vi 100 ml. ó 100 cc.
Una copa de conyac 40/50 ml.
Una tassa de tè 150 ml.
Un tassó gran 400 ml.
Un cullerot de servir 250 ml.
Una cullerada rasa 15 ml.
Una culleradeta rasa 5 ml.

1 tassa de farina 100 g.
1 tassa de mantega 200 g.
1 tassa de sucre granulat 190 g.
1 tassa de sucre en pols 80 g.
1 tassa de maizena 125 g.
1 tassa de galetes moltes 100 g.
1 tassa de líquid 1/4 litre

Un pessic és la quantitat que es pot agafar entre les puntes de dos dits.