diumenge, 13 de febrer de 2011

Torta d'anís

INGREDIENTS:
75 g. sucre
75 gr. de mantequilla
200 g. farina fluixa
300 g. farina de força
50 g. massa mare
7 g. sal
1 sobre de llevat sec (ó 25 g. llevat fresc)
150 ml. aigua
una copa d'anís
anís en gra

Per a la massa mare:
150 g farina de força
70 ml. aigua
3 g de sal
1/4 sobre de llevat sec (ó 3 g llevat fresc)

COM ES FA?
- Fem la massa mare: a l'aigua tèbia li afegim la sal i remenem fins a disoldre. A continuació afegim la farina i el llevat sec. (Si utilitzem llevat fresc, aquest el disoldrem en l'aigua tèbia abans d'afegir la farina). Amassem fins a obtenir una massa homogènia, fem una bola i deixem reposar. Per saber quan ja està a punt per a utilitzar, fiquem la massa en un bol ple d'aigua tèbia, quan la massa pugi a la superfície, vol dir que ja es pot utilitzar.

- Posem en un bol la mantega tova, el sucre, la sal. Barregem i afegim les farines i el llevat (si utilitzem llevat sec). Afegim aigua tèbia amb el llevat disolt (si utilitzem llevat fresc).

- A poc a poc, anem afegint la massa mare i l'anem incorporant a la massa. Finalment incorporem un grapat d'anís en gra i seguim amassant uns 15 minuts més.

- Quan la massa estigui consistent, la deixem reposar tapada en un bol fins que dobli el seu volum.

- Passat aquest temps, tornem a amassar una mica per baixar la fermentació, fem una bola i que torni a reposar 10 minuts més (perquè no s'encongeixi quan l'estirem).

- Folrem la safata del forn amb paper de fornejar.

- Amb un corró, estirem la massa donant-li forma arrodonida, amb un gruix d'un dit. Deixem que torni a fermentar. A mitja fermentació, marquem els dits fins al fons, i reomplim els forats amb anís. Espolvoregem una mica d'anís en gra i molt sucre. Deixem que acabi de fermentar.

- Encenem el forn a 180ºC.

- Finalitzada la fermentació, posem a coure durants uns 15-20 minuts.

COMENTARIS: Recepta trobada a Rosa la golosa. Queda una coca molt bona, tipus coca de forner.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Quina pinta!!
Com enyoro les coques!!

kalidoscopi ha dit...

La veritat és que ha quedat molt bona, fins i tot encara que sobri algun tros i que quedi una mica sec, està boníssima.