divendres, 26 de novembre de 2010

Torta de mantega


INGREDIENTS:
Per a la massa:
400 g. farina de força
1 sobre de llevat sec de forner (o 25 g llevat fresc)
150 ml. llet tèbia
45 g. sucre
70 g. mantega desfeta, tèbia
1 pessic de sal
2 ous

Per a la coberta:
100 g. mantega
50 g. sucre
ametlles laminades

COM ES FA?
Si ho fem a mà:
- Diluim el llevat en la llet tèbia i barregem amb la resta d'ingredients de la massa.

- Amassem uns 15 minuts (a mà o en la panificadora en el programa massa, que inclou la fermentació). Deixem fermentar fins que dobli el seu volum.

Si ho fem en panificadora:
-Posem tots els ingredients de la massa en la cubeta (en aquest ordre: llet, mantega desfeta, pessic de sal, ous, sucre, farina i llevat) de la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex). Posem el programa d'amassat i llevat (núm. 13: 1 hora i 25 minuts).

- Passat el temps de la fermentació (tant a mà com amb panificadora), amassem una mica per a baixar la fermentació i tornem a deixar reposar 10 minutos.

- Estirem amb el corró i cobrim la safata del forn prèviament embadurnada o folrada amb paper de forn. Tornem a deixar fermentar.

- Encenem el forn a 180ºC amb escalfor a dalt i a baix.

- Batem la mantega (de la coberta) tova fins a deixar-la molt cremosa. Reservem.

- Marquem forats amb els dits en tota la massa, i enplenem els forats amb la mantega (jo ho he fet ajudant-me amb una cullereta, però si ens va bé, podem utilitzar una mànega pastissera).

- Espolvoregem amb les ametlles i el sucre.

- Posem en el forn a 180ºC durant 20 minuts.

- Treiem i deixem refredar sobre la reixa del forn.

COMENTARIS: Recepta trobada a Rosa la golosa. Queda una coca molt i molt bona, a casa diuen que és la massa de coca ideal.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Mira, doncs ja l'has trobat.
No cal que busquis més.
Si es bona i a casa els agrada....
feina feta.

kalidoscopi ha dit...

Bona no. És boníssima.