dissabte, 28 d’agost de 2010

"Bollos" suissos

INGREDIENTS:
560 g. de farina de força
170 g. de llet (grams, no mililitres)
129 g. de mantega
90 g. de sucre
2 sobres de llevat sec de forner o 40 g. de llevat fresc
1 culleradeta de cafè de sal
3 ous

Per decorar: ou batut, sucre, aigua azahar (si no tenim podem posar anís)

COM ES FA?
- Escalfem una mica la llet fins que estigui tèbia i disolem el llevat en el cas que es tracti de llevat fresc. Ho posem a la cubeta de la panificadora.

- A continuació afegim a la cubeta la mantega, els ous batuts, el sucre, la sal i finalment la farina. Si hem utilitzat llevat sec, aquest l'incorporarem al final de tot, després de la farina.

- Posem el programa d'amassat i llevat de la panificadora. En la meva panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex) és el programa 13, que dura 1 hora 25 minuts. Si no tenim aquest programa, podem posar el d'amassat i deixem llevar una hora o fins que dobli el seu volum.

- Treiem la massa de la cubeta i, en una superfície enfarinada, anem dividint la massa en petites porcions (aproximadament de 40 g cadascuna) que anem arrodonint i les col·loquem damunt de la safata del forn que prèviament haurem folrat amb paper de fornejar.

- Fem un tall en cadascun dels bollitos, els pintem amb ou batut i a sobre els hi posem sucre que prèviament haurem mullat amb unes gotes d'aigua d'azahar.

- Els tapem i els deixem que tornin a llevar fins que hagin tornat a créixer.

- Encenem el forn a 220ºc amb escalfor a dalt i a baix i ventilador.

- Quan ja hagin crecut els bollos, els introduïm al forn durant 7 minuts. Hem de vigilar perquè es fan de seguida.

- Els treiem del forn i els deixem refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS: Són uns bollitos molt bons que es poden menjar sols, per esmorzar amb melmelada, etc. Es mantenen tendres molts dies. La recepta l'he trobat a Kanela y limón.