dimarts, 19 d’octubre de 2010

Bunyols de bacallà


INGREDIENTS: (surten uns 30 bunyols grans)
100 g. farina
250 g. bacallà sense pell ni espines i dessalat (millor si és esqueixat)
2 ous
3/4 got aigua amb gas (Vichy, Gasosa, Sprite, Cervesa, etc.)
1/2 sobre llevat (Royal o similar)
una mica de julivert
1 dent d'all (optatiu)
oli d'oliva, sal

COM ES FA?
- En un morter maxaquem l'all amb el julivert i una mica de sal.

- En un recipient batem els ous, afegim l'all i julivert, l'aigua amb gas i el bacallà esqueixat. Remenem.

- Incorporem la farina, junt amb el llevat, tamissant-la. Remenem molt bé. Si veiem que queda una massa una mica espessa, afegim una mica d'aigua amb gas, i si queda massa líquida, afegim més farina.

- En una cassola o paella fonda, posem força oli a escalfar i, amb una cullereta, anem separant petites porcions de la massa que anem fregint.

- Deixem que es vagi fent a foc lent, i quan els bunyols estiguin fets, els posem sobre un paper de cuina absorbent perquè perdin l'excès d'oli.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Jo els faria amb all, sempre queda bé amb el bacallà.
Aquesta no és la recepta q feia la mama, oi? no recordo que posés aigua amb gas. Ni llevat.

kalidoscopi ha dit...

No sé si és la de la mamà, em sembla que si perquè és la que jo tenia guardada des que estava a casa d'ells.