dijous, 5 d’agost de 2010

Gazpacho


INGREDIENTS:
5-6 tomàquets molt madurs
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 dent d'all
1 cogombre
pa sec, aigua
oli, vinagre, sal

Per fer els tropezones:
ceba
pebrot (verd i/o vermell)
cogombre

COM ES FA?
- Pelem els tomàquets, els tallem a trossos i els posem en un recipient gran.

- A continuació afegim els pebrot, el cogombre, l'all (jo li trec el cor), i triturem amb el minipimer fins que no quedin trossos. Anem afegint aigua segons ens agradi.

- Si ens agrada que quedi fi, el passem per un colador xinès per treure els trossets que hagin quedat. A mi m'agrada més sense colar.

- Afegim pa sec, segons ens agradi, i triturem. La consistència ha de ser més aviat líquida (no és salmorejo).

- Amanim amb vinagre, oli i sal al gust.

- Si preferim trobar una textura suau, podem passar-lo pel colador xinès.

- Posem a la nevera fins al moment de servir. Se serveix molt fred.

- Per fer els picatostes: tallem a trossets petits la ceba, el pebrot i el cogombre.