diumenge, 8 d’agost de 2010

Taronges confitades


INGREDIENTS: (*)
3 taronges mitjanes
400 g. sucre
200 g. aigua

COM ES FA?
- Rentem les taronges molt bé amb un raspallet (jo he utilitzat un raspall de dents per estrenar).

- Eixuguem la fruita i tallem les taronges en rodanxes no gaire fines.

- En una cassola, aboquem l'aigua i el sucre, i ho posem a coure fins que el sucre s'hagi disolt.

- En aquest moment, afegim les taronges, i deixem coure a foc lent fins que tingui consistència d'almívar (al voltant d'una hora i mitja).

Per conservar les taronges hi ha dues opcions:
1) Es treuen les rodanxes de taronja anant en compte i es posen a escórrer sobre una reixeta. Una vegada escorregudes es posen sobre paper de forn i es congelen, posant una capa de taronja, una de paper de forn, i així repetir. Quan ja estan congelades, es poden guardar en un tupper Serveixen per a tortells, decoració de pastissos, etc.

2) Deixem refredar en el mateix recipient. Treiem i envasem com qualsevol conserva: tanquem el pot i el fem bullir uns 10 minuts al bany maria. Serveixen per a decoració, acompanyament de gelats i postres, etc.