dijous, 2 de setembre de 2010

Albergínies en conserva


Aquesta recepta l'he trobat a El aroma de Idania.

INGREDIENTS:
1 kilo d'albergínies
3 dents d'all pelats
1 tomàquet
1/2 pebrot verd
2 guindilles
1 culleradeta de pebre en gra
1/2 culleradeta de pimentó picant
1/2 culleradeta de comí molt
Sal
Vinagre de vi
Oli d'oliva verge extra
Aigua

COM ES FA?
- Rentem i tallem les albergínies a octaus.

- Pelem els alls: aixefem 1 i els altres dos els posem sencers.

- Rentem el tomàquet.

- Rentem el pebrot, l'obrim i li treiem les llavors i els filaments.

- En una cassola posem les albergínies tallades, els alls, el tomàquet sencer i el pebrot.

- Afegim el pimentó, el comí, els grans de pebre i les guindilles (que prèviament haurem desfet).

- Cobrim de líquid: per cada mesura d'aigua posem mitja de vinagre.

- Remenem amb una cullera de fusta. Tapem i deixem coure aproximadament 20 minuts.

- Envasem, tapem i esterilitzem com qualsevol conserva.

ANOTACIONS: Al dia següent d'haver-la fet, he pensat que potser agafaria massa gust a vinagre i he buidat els pots canviant el líquid (aigua + vinagre) per oli d'oliva extra verge i he tornat a envasar. Després de provar la conserva, crec que el canvi del vinagre per oli ha estat molt encertat. Trobo que fins i tot es notava una mica massa el gust a vinagre, la propera vegada envasaré directament amb oli d'oliva extra verge.