diumenge, 19 de setembre de 2010

Empanada de tonyina


INGREDIENTS:
Per a la massa:
700 g. de farina
200 g. d'aigua (o 130 d'aigua i 70 de vi blanc)
200 ml d'oli (millor si és l'oli del farcit)
1 sobre de llevat sec de forner
1 culleradeta de sal

Per al farcit:
3 cebes mitjanes
50 g. de pebrots vermells escalivats
1 got de salsa de tomàquet
50 g. d'oli d'oliva
1 pot olives verdes farcides
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
320 g. (4 llaunes) de tonyina en llauna al natural
2 ous durs

COM ES FA?
Per fer el farcit:
- És millor preparar el farcit amb antelació, pot ser el dia abans, perquè ha d'estar fred quan l'hagim d'utilitzar.

- Bullim els ous per fer-los durs.

- Mentretant, fem un sofregit, amb poc oli, amb la ceba tallada a tires finetes i el tomàquet.

- Enretirem aquest sofregit del foc, li triem l'excés d'oli i el barregem amb el pebrot escalivat. Ho passem pel minipimer.

- Barregem la salsa amb les olives tallades a rodanxes i la tonyina ben escorreguda.

- Deixem la paella inclinada mentre es refreda perquè així anirà treient l'excés d'oli.

Per fer la massa:
Manualment:
- Barregem el sobre de llevat de forner amb l'aigua que haurem escalfat una mica perquè es dilueixi bé.
- Fem un volcà amb la farina i, en el centre, posem tots els altres ingredients, inclosa l'aigua amb el levat. Amassem bé.

Amb la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex):
- Posem a la cubeta els ingredients, primer els líquids i després els sòlids. Programa núm. 12, d'amassat.

- Deixem reposar la massa, ben tapada, uns 10 minuts.

- Encenem el forn a 200ºC.

- Dividim la massa en dos i l'estirem molt fina amb el corró.

- Folrem un motlle rectangular amb la massa, la farcim i posem a sobre els ous durs tallats a rodanxes.

- Cobrim l'empanada amb la massa restant.

- Fem uns talls/forats a la coberta perquè l'empanada respiri. Pintem amb ou batut. Podem decorar per sobre amb la massa restant.

- Fornegem a 200º durant 35 minuts.

- Millor fer-la amb temsp perquè així a l'hora de menjar-la no està massa calenta.




3 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

OOOOh, no hi ha paraules!!!
M'encanta l'empanada.
d'aquesta si que en penso menjar, encara que em faci mal, el dia que en facis de nou.

kalidoscopi ha dit...

Era la primera vegada que la feia i la veritat és que ha quedat molt bona.

Jo mateixa ha dit...

doncs ara, t'has de llençar a fer la de sardina, que per mi, és la més bona del "mundo-mundial".