dissabte, 11 de setembre de 2010

"Hogaza"


Aquesta recepta l'he tret del llibre de receptes que venia amb la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex).

INGREDIENTS:
430 ml. d'aigua
5,5 cullerada d'oli d'oliva (jo he posat 0'4º)
3 culleradeta de sal
720 g de farina de força
1 sobre de llevat sec


COM ES FA?
- Posem a la cubeta de la panificadora els ingredients en l'ordre següent: aigua, oli d'oliva i sal.

- A continuació afegim la farina i per última el llevat.

- Posem el programa 13 (amassar i fermentar, 1 hora 25 minuts). Passada 1 hora des que ha començat el
programa, treiem la massa de la cubeta (el programa encara no haurà acabat).

-Enfarinem una superfície, fem una bola amb la massa i l'aixefem amb el corró o amb les mans perquè ens quedi forma de disc.

- Deixem reposar 20 minuts més a temperatura ambient.

- Encenem el forn a 220ºC, a dalt i a baix, i posem un recipient amb aigua per humitejar el forn.

- Pintem la superfície del pa amb aigua, ajudant-nos d'un pinzell, i fiquem el pa al forn durant 25 minuts.

- Deixem refredar sobre una reixeta.


OBSERVACIONS: Surt un pa molt bo però de crosta tova.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Quina pinta!!!! sembla de llibre!!!

kalidoscopi ha dit...

De gust és molt bo, tot i que no té el típic gust de pa de poble, que és el que jo volia aconseguir.