diumenge, 12 de setembre de 2010

Massa de crêpes


INGREDIENTS (per a 15-20 crepes):
250 g farina
2 ous
1 cullerada sopera d'oli fi
1 cullerada sopera de conyac
1 culleradeta de cafè(colmada) de sucre
1 got (dels d'aigua) amb meitat llet i meitat aigua
un pessic de sal

COM ES FA?
- En un bol posem la farina junt amb la sal i el sucre. Remenem. En el centre es posen els ous, l'oli i el conyac. Remenem amb una cullera de fusta fins a obtenir una massa que no tingui grumolls.

- A poc anem afegint el got amb la llet i l'aigua. Anem remenant. En funció de la farina, caldrà afegir més líquid. Ha de quedar una massa que tingui una espessor com la de les natilles.

- Per assegurar-nos que no té grumolls, podem passar-la per un colador xinés de forat gran o passapurés.
- Tapem el bol amb un drap i deixem reposar una hora o més a la nevera.

- Quan anem a fer les crepes, si veiem que la massa s'ha espessit massa, podem afegir més líquid (barreja d'aigua i llet).

- En una paella petita, d'uns 14 cm. de diàmetre, posem una mica d'oli a escalfar, amb un pinzell pintem el fondo de la paella per repartir bé l'oli. Amb un cullerot posem una quantitat de massa, que repartim bé per tota la paella i deixem que es faci a poc a poc, sense deixar de moure quan la crema es vegi quallada perquè no s'enganxi.

- Donem la volta a la crêpe i deixem que es faci per l'altre costat.

- Farcim la crêpe del que vulguem.

COMENTARIS: Recepta de Simone Ortega (1080 Recetas de cocina).

3 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Nyam, m'encanten les crepes!!!
les trobo a faltar.
Ara per sort he trobat un lloc on fan les galetes, autèntiques crepes franceses fetes amb blat sarraí. No amb farina. i com porten molt poquet ou les puc prendre. Ara sols em falta saber com es fan.

kalidoscopi ha dit...

Intenta fer-les amb aquesta recepta però canviant la farina,no?

Jo mateixa ha dit...

La quantitat d'ou q porten és massa gran per fer un "pecadet" hauria d trobar una q en portés menys proporció o buscar un susbtitut.