diumenge, 12 de setembre de 2010

Melmelada d'orellanes

INGREDIENTS:
500 g orellanes
250 g sucre
3/4 litre aigua
conyac (optatiu)

COM ES FA?
- Posem a bullir el mig kilo d'orellanes en mig litre d'aigua i un raig de conyac (optatiu) durant una mitja hora o fins que estiguin tendres. Quan ja estiguin tendres les colem.

- Passem pel minipimer les orellanes amb el sucre i una mica de conyac. Si ens agrada que la melmelada tingui trossets de fruita, no les hem de triturar gaire.

- En un pot de fons gruixut, posem les orellanes triturades amb aigua i conyac (optatiu). Deixem bullir fins que espessi al punt de melmelada. La quantitat d'aigua que afegim varia segons veiem que les orellanes triturades ens hagin quedat més o menys espesses. Jo he necessitat 3/4 de litre d'aigua.

-Deixem refredar, envasem en pots prèviament esterilitzats, i posem els pots al revés durant 24 hores perquè es faci el buit.

ANOTACIONS: Molt bona. Potser la propera vegada deixaré les orellanes en remull la nit abans perquè els trossets de pell que es troben estan una mica "rasposos".