dilluns, 13 de setembre de 2010

Pa dolç amb espècies


INGREDIENTS:
1 tassa farina
1 tassa sucre moreno
1 sobre llevat Royal
1 tassa llet
1 tassa All bran flakes o muesli
1 tassa de panses, anous, avellanes, ametlles, prunes seques, orejones, etc.
1 ou
1 culleradeta d'espècies al gust: canyella, nou moscada, gingebre, etc.

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- En un bol barregem tots els ingredients menys l'ou, la farina i el llevat. Es deixa reposar fins que l'All bran s'hagi estovat.

- Afegim l'ou batut i la farina barrejada amb el llevat.

- Ho aboquem en un motlle de plumbcake (26x10), prèviament forat amb paper de fornejar o embadurnat amb mantega i farina.

- Ho fiquem al forn i aproximadament 30 minuts. El temps depén dels cereals que hagim posat i dels fruits secs (en el meu cas he necessitat 45 minuts).

COMENTARIS: És boníssim, un pa de pessic diferent als altres, més apropiat per a l'hivern que per a l'estiu però molt i molt bo. La recepta l'he trobada a Cerise divagando en la cocina