diumenge, 12 de setembre de 2010

Pan de Calatrava

Postre típic de la província d'Albacete. El vaig provar aquesta setmana santa quan vaig anar a Albacete i em va encantar.



INGREDIENTS:
1 litre de llet
5 ous
8 cullerades de sucre
Llesques de pa del dia d'abans
Ratlladura de llimona i taronja
Tronquet de canyella (optatiu)
Caramel líquid

COM ES FA?
- Posem caramel líquid en el fons del motlle que anirem a utilitzar per fer el pa de calatrava.

- Bullim la llet junt amb el sucre i la ratlladura de llimona i de taronja (si utilitzem canyella també la posem). Mantenim així durant 10 minuts. Colem i deixem refredar totalment.

- Encenem el forn a 170ºC i posem un recipient amb aigua (el recipient que utilitzarem per a fer el bany maria).

- Empapem les llesques de pa uns minuts. Quan estiguin ben mullades, les escorrem una mica i les posem en el motlle on hem posat el sucre caramelitzat, una al costat de l'altra.

- Batem els ous i afegim la llet. Es remena i es posa a sobre del pa en el motlle.

- Ho posem al forn, al bany maria a 170ºC, aproximadament entre 40-50 minuts. Estarà a punt quan hagi quallat.
Abans de desmotllar

- Quan es refredi, desmotllem i el posem a la nevera un parell d'hores. Hem de servir-lo ben fred.

COMENTARIS: la recepta és de La cocina casera de Irene. Esta fet en un motlle de plumbcake de 30x10.