dimecres, 17 de novembre de 2010

Puding de xocolata

INGREDIENTS:
130 g de pa sec
125 g de sucre
3 ous
1/2 litre de llet
1 culleradeta d'extracte de vainilla
200 g xocolata negre (per postres)
un rajolí de conyac


COM ES FA?
- Escalfem el forn a 200 ºC amb una safata plena d'aigua.

- Escalfem la llet a foc molt lent, durant uns 10 minuts, mirant que no arribi a bullir.

- Trocegem la xocolata i l'afegim a la llet que estem escalfant. Anem remenant amb compte amb una cullera de fusta per desfer la xocolata durant uns 5 minuts, procurant que no s'enganxi ni es cremi.

- En un bol batem els ous junt amb el sucre fins que es tornin escumosos. Reservem.

- Tallem el pa a trossos i l'afegim a la llet. Desfem el pa amb una forquilla o bé passant-lo pel minipimer.

- Aboquem la llet amb el pa a la barreja on tenim els ous i el sucre, afegim l'extracte de vainilla i el conyac, i tornem a batre fins que tinguem una massa més aviat cremosa.

- Embadurnem motlle amb caramel líquid. Aboquem la massa.

- Quan l'aigua del forn comença a bullir, introduïm el motlle amb el puding i deixem coure al bany maria durant uns 45 minuts, fins que estigui quallat.


2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

oh, quina enveja. M'encantaria poder-lo tastar.

kalidoscopi ha dit...

Si vols, encara en queda!