dissabte, 4 de setembre de 2010

Tartaleta de llimona

INGREDIENTS:
125 g. de mantega a temperatura ambient
40 g. de sucre glas per a la base
185 g. de farina. (150gr. per a la base i 35 g. per a la crema)
3 ous
200 g. de sucre
La pell de 2 llimones ratllades
100 g. de suc de llimona (unes tres llimones no gaire grans)

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 175º.

- En un bol batem el sucre glas amb la mantega fins que tinguem una crema. Després afegim 150 g. de farina.

- Preparem un motlle amb mantega i farina, i el cobrim la base i els laterals amb la pasta que hem fet ajundant-nos amb una cullera i amb les mans per repartir la massa.

- Fornegem durant 15 minuts.

- Mentre està al forn, preparem la crema. En un altre bol batem els ous amb el sucre, la resta de farina (35 g), la raspadura i el suc de les llimones.

- Treiem el motlle del forn i aboquem la barreja sobre la massa.

- Posem a coure 20 minuts (jo 35-40 minuts), hem de vigilar que no es dori massa, si és així, cobrim amb un paper de forn o d'alumini.

- Podem presentar-la espolvorejant amb una mica de sucre glas per sobre.

COMENTARIS: Recepta trobada a Bocados de cielo. He utilitzat un motlle rodó desmontable de 20 cm. Està molt i molt bo, boníssim.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Quina pinta. Amb aquest gustet de llimona tan intens ha de ser realment bo.
Quin és millor?, aquest o el que feia la mama amb llet condensada que també tenia molt de gust a llimona??

kalidoscopi ha dit...

Són molt diferents, el de la mamà també el tinc posat al blog.