dilluns, 27 de setembre de 2010

Torta d'oli i sucre

INGREDIENTS:
Per a la massa:
360-400 g farina de força
160 g oli oliva 0,4º
160 ml. aigua
1 sobre de llevat sec de forner o 25 g. llevat fresc
4 cullerades soperes rases de sucre
1 cullerada de vainilla líquida (o de sucre avainillat)
un grapat de llavors d'anís

Per a la cobertura:
6 cullerades soperes de sucre
Unes gotes d'anís
Unes gotes d'aigua

COM ES FA?
- Folrem la safata de forn amb paper de fornejar.

- Atemperem l'aigua i l'oli (a uns 37ºC) i afegim el llevat per disoldre'l.

- Afegim la farina, el sucre, la vainilla i les llavors d'anís. Amassem fins a formar una bola.

- Estirem la bola sobre la safata del forn i la deixem reposar fins que la massa hagi crescut una mica, uns 30 minuts.

- Mentretant, encenem el forn a 175ºC i preparem la cobertura.

- Posem el sucre en un recipient i l'humitegem amb l'anís i l'aigua. Barregem amb els dits.

- Passat el temps de repós, enfoncem la massa amb els dits, posem un raig molt generós d'oli per sobre de tota la superfície, repartint-la bé per tota la superfície, i espolvoregem amb el sucre humitejat amb aigua i anís.

- Fiquem al forn, a dalt i a baix, durant 30 minuts o fins que estigui daurada.

- Treiem del forn i deixem refredar sobre una reixa.

COMENTARIS: recepta trobada a Tentaciones amb les meves adaptacions. La recepta original no porta les llavors d'anís. Molt bona, es nota molt el gustet d'oli.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Volem la foto!!! Volem la foto!!!!
no s'hi val que te la mengis abans de fer la fotiqui.