diumenge, 10 d’octubre de 2010

Coca de crema


INGREDIENTS:
200 ml. de llet sencera o semi
100 g. sucre
1 ou gran (L)
1 cullerada d'aigua d'azahar
500 g farina de força
1 sobre llevat sec de forner
1 culleradeta de sal
100 g margarina o mantega
1 cullerada de mel
raspadura de taronja i llimona
Per decorar: 1 ou per pintar, crema pastissera, cireres confitades, pinyons, sucre, etc.

COM ES FA?
- Abans de tot, fem la crema pastissera perquè ja estigui freda quan la posem a sobre de la coca.

- Posar a la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex) els ingredients (menys els de decoració), primer els líquids i després els sòlids. Posem el programa d'amassat i llevat (número 13, 1 hora 25 minuts).

- Quan hagi acabat, treiem la massa i la posem sobre la safata del forn que haurem folrat de paper de fornejar. Estirem la massa per donar-li la forma que desitgem.

- Pintem la massa amb ou batut, posem les cireres (opcional)  i la crema pastissera i deixem reposar aproximadament 1 hora i mitja o fins que hagi doblat el seu volum. Si en lloc de crema posem fruites confitades,pinyons i sucre, també hem de posar-los ara.

- Encenem el forn a 180ºC, amb escalfor a dalt i a baix, i posem a coure durant 15 minuts. Hem de posar un recipient de fang amb aigua a la part baixa del forn per humitejar l'ambient.

- Treiem la coca i deixem refredar sobre una reixeta.

COMENTARIS:  És molt bona i aguanta molt de temps tendra.


3 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Però... és la definitiva??
Qué els falla a les altres??
I ara??

kalidoscopi ha dit...

Si, crec que és la definitiva. A les altres els falla que s'endureixen de seguida.
Aquesta aguanta molt tendra i, a més a més és molt fàcil de fer.

Jo mateixa ha dit...

Diuen que lo de posar-hi mel ajuda a que no es torni dura. M'encantaria poder-la provar.....