dijous, 21 d’octubre de 2010

Crema de carabassa gratinada



INGREDIENTS:
Mitja carabassa
Formatge ratllat
Oli d'oliva
Una cullerada de margarina o mantega
2 cullerades de farina
Mig litre de llet
Un ou
Sal i nou moscada
pernil serrà (opcional)

COM ES FA?
- Pelem la carabassa i la tallem a quadradets. La posem a coure amb oli d'oliva, a foc baix i tapada, fins que estigui tendra. Salem al gust.

- Mentre es va fent, fem una beixamel lleugera amb la margarina, la farina, la llet, la sal i la nou moscada.

- Quan la carabassa ja està cuita, l'escorrem per treure-li l'excés d'oli i la passem pel minipimer.

- Li afegim la beixamel i remenem amb una cullera per barrejar-ho tot.

- Batem l'ou com per a truita i l'aboquem a la cassola on tenim la crema. Remenem.

- Posem la crema en un recipient que sigui apte per al forn (jo l'he posat en cassoles de fang), espolvoregem formatge ratllat per sobre i posem a gratinar.

- Si ens agrada, podem posar-hi pernil serrà per sobre.

COMENTARIS: Recepta trobada a Pepa cooks.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

M'encanta la carabassa.

kalidoscopi ha dit...

Doncs als nens els ha encantat aquesta crema. A mi és que no em mata el gust de la carabassa.