diumenge, 31 d’octubre de 2010

Fondant

INGREDIENTS:
200 g núvols
una mica més de 400 g sucre glass (industrial, no elaborat a casa)
una culleradeta de margarina
unes gotes d'aigua

COM ES FA?
- En un bol apte per a microones (jo he utilitzat un de pirex), fiquem els núvols i una culleradeta de margarina. La margarina també podem posar-la embadurnant per dintre el bol.

- Si volem fer fondant blanc, haurem de separar la part blanca dels núvols de la de color rosa. (Al Mercadona vénen núvols meitat blancs i meitat roses que només cal tallar per al mig per separar ambdós colors). Si ens és igual el color del fondant perquè després l'haurem de tenyir, no cal separar ambdós colors.

- Ens mullem la mà amb aigua i l'espolsem a sobre dels núvols.

- Ho fiquem al microones a màxima potència durant 1 minut. Treiem del micro, remenem amb cullera de fusta i comprovem si s'han fos tots els núvols. Hem d'aconseguir que es fonguin tots els núvols, en funció de com estiguin de desfets, tornarem a ficar al micro uns segons, treurem i remenarem. Hem de vigilar no passar-nos de temps. Jo per a 200 g he trigat un minut 15 segons, però depèn de la potència del micro.

- Quan ja els tenim desfet, afegim el sucre glass, primer només la meitat i remenem amb la cullera. A poc a poc anirem afegint la resta del sucre i remenant. Al final, amassarem amb les mans fins que veiem que no se'ns enganxa gens a les mans. Perquè no se'ns enganxi a les mans quan amassem, ens embadurnarem les mans amb margarina, com si fos crema de mans.

- Pot ser que necessitem més sucre, jo he necessitat una mica més de 400 g. El punt en què ja estarà prou amassat és quan la massa té textura de pastilina, és una mica mate i quan la pessiguem no se'ns enganxa gens als dits.

- En aquest punt, emboliquem la massa en film de cuina (dues capes de film) i guardem a la nevera durant 24 hores. A la nevera es conserva uns 3 mesos. No es pot congelar.

- Al dia següent, treiem la massa de la nevera. Podem posar-la uns 5 segons al microones perquè torni a agafar elasticitat.

- Separem els trossos de fondant que vulguem tenyir i afegim els colorant. Amassem bé fins que agafi una tonalitat uniforme.

- Espolvoregem la taula de treball amb sucre glass o una capa fina de maicena i estirem el fondant amb el corró fins a obtenir una capa que no sigui gaire fí perquè no es trenqui i no es noti la textura del pa de pessic.

- Per col·locar el fondant damunt el pa de pessic i que s'enganxi, hem de cobrir-lo d'algun ingredient que actui com a "pega". Es pot posar melmelada, nutella fosa al micro, etc. Per enganxar el fondant entre si, tenim prou amb aigua: amb un pinzell el mullem lleugerament per la banda de darrere (la que no s'ha de veure) i el posem on toqui.

COMENTARIS: Una vegada hem posat el fondant, aquest ja no es pot guardar a la nevera, així que hem de vigilar amb el farcit que li posem al pastís que no necessiti conservar-se en fred.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Mai hagués pensat q es podia fer amb núvols!!

kalidoscopi ha dit...

Queda molt empalagós, ara si t'agraden els núvols, t'encantarà.