diumenge, 10 d’octubre de 2010

Hamburguesa de tonyina

INGREDIENTS: (per a 4 hamburgueses):
4 llaunes tonyina
4 llesques de pa de motlle
1 ou
mitja ceba (ó 1 si us agrada molt)
1/2 gotet de vi blanc
olives (al gust)
julivert
oli per fregir
farina, pa ratllat, o flocs de civada (avena)

COM ES FA?
- Li treiem l'escorça al pa de motlle i el deixem en remull amb el vi blanc.

- Piquem la ceba ben petita i la sofregim una mica fins que estigui daurada. Treiem l'excès d'oli i reservem.

- Tallem les olives ben petites. Reservem

- Escorrem bé la tonyina i l'esmicolem ben petita, la posem en un bol i la barregem amb la ceba fregida, el pa (escorregut l'excès de vi), les olives i l'ou batut. Barregem bé i si veiem que la massa encara està molt líquida i poc lligada, podem afegir una mica de farina, pa ratllat o flocs de civada (de tota manera no queda tant lligada com en les hamburgueses de carn).

- Fem la forma de les hamburgueses i les arrebossem amb pa ratllat.

- Escalfem una mica d'oli en una paella (jo agafo una que tinc molt petita, que ella mateixa ja li ajuda a donar forma a les hamburgueses) i fregim.