diumenge, 31 d’octubre de 2010

Pa de pessic MSC (Madeira Sponge Cake)


És el pa de pessic ideal per al fondant perquè és molt compacte i de cocció molt lenta. Aguanta molt bé el pes del fondant, i perquè quedi esponjós, s'ha de calar molt bé amb almívar.
És molt important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.

INGREDIENTS:
4 ous
200 g margarina
200 g sucre
300 g farina
1/2 sobre de llevat (jo he posat un sobre)
un pessic de sal
aroma: el que ens agradi (vainilla, raspadura de llimona o taronja, aigua azahar, xocolata en pols, etc.)

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 170ºC (en el moment de la cocció, baixarem la temperatura a 160ºC).

- Preparem el motlle que utilitzarem per a la cocció amb paper de fornejar o mantega i farina.

- Tamissem la farina amb el llevat i la sal. reservem.

- Batem la mantega amb sucre fins que hagi crescut molt i la barreja s'hagi tornat blanquinosa.

- Anem incorporant els ous, un a un, sense deixar de batre. No hem d'incorporar el següent fins que l'anterior no estigui totalment integrat.

- Ara incorporem la farina, sense deixar de batre, i cullerada a cullerada perquè es vagi formant una massa perfectament homogènia.

- Finalment, afegim l'essència triada i remenem.

- Aboquem el preparat al motlle i posem a coure, a 160ºC durant uns 40 minuts.

- Passat aquest temps, comprovarem amb una punxa si està cuit. En el cas que li falti temps, anirem comprovant cada 10 minuts la cocció. (Jo he necessitat 50 minuts).

- Treiem del forn i deixem refredar sobre una reixa abans de desmotllar.


COMENTARIS: el millor és fer el pa de pessic un dia abans si l'hem de decorar perquè estigui ben fred i els ingredients assentats.