dissabte, 2 d’octubre de 2010

Pa "di Spagna" ("Pa de pessic" de tota la vida)

He trobat aquesta recepta en un dels llibres de receptes de dolços que tinc a casa. L'anomenen Pa "Di Spagna" però després d'haver-lo tastat  he comprovat que és l'autèntic "pa de pessic de tota la vida". Aquell que prenia de petita, típic de Vic, aquell que venia embolicat en paper i que es menjava a pessics. Està boníssim.


INGREDIENTS:
125 g farina
125 g sucre
4 ous
raspadura de la pell d'una llimona
un pessic de sal

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170-180ºC.

- Escalfem una cassola amb aigua. Tamisem la farina i reservem. Ratllem la pell d'una llimona i reservem.

- Posem els ous en un bol (que posarem damunt la cassola d'aigua) i afegim la sal i el sucre.

- Quan l'aigua estigui bullint, posem el bol sobre la cassola a foc lent. Batem els ous i el sucre fins que la barreja hagi doblat el seu volum i hagi espessit una mica.

- Enretirem el bol del foc i seguim remenant fins que la barreja estigui freda.

- Aleshores afegim la farina a poc a poc, incorporant-la suaument (moviments de baix a dalt) amb una cullera de fusta.

- Finalment afegim la ratlladura de llimona i barregem.

- Preparem un motlle folrat amb paper de fornejar o embadurnat amb margarina i farina, i hi aboquem la massa.

- Posem al forn durant uns 25-30 minuts (prova de l'agulla).

- Deixem refredar sobre una reixa.

COMENTARIS: encara que no porti llevat, queda molt esponjós, el secret està en batre durant molta estona.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Quina pinta.
Recordo aquells pans de pessic que dius, els del paper que es treia del costat. Eren boníssims.
Com no té llevat, provaré de fer-lo però he de trobar substitut pels ous.

Lo del bol sobre l'aigua bullint, no vol dir dins, al bany maria, oi, només recolzat que li arribi el vapor de l'aigua mentre treballes lal massa??? jo ho interpreto així.
Qué curiós. No ho havia sentit mai.

kalidoscopi ha dit...

Si, vol dir això. Prova'l L. és boníssim.