dijous, 28 d’octubre de 2010

Risotto de xampinyons


INGREDIENTS:
250 g arròs bomba
1 ceba tendra
1 pastanaga
1 porro
400 g xampinyons
1 litre brou
oli oliva, sal
2 cullerades soperes de formatge crema (tipus Philadelphia)

COM ES FA?
- En una cassola posem oli d'oliva i sofregim el porro, la ceba tendra i la pastanga, que prèviament haurem tallat en trossets petits.

- Rentem els xampinyons i els tallem en quarts. Els afegim a la cassola on tenim la verdura. Deixem que es cogui tot junt fins que els xampinyons estiguin fets.

- Afegim l'arrós, remenem i tornem a coure afegint una mica de brou. A mesura que vagi evaporant-se el brou, anem afegint-ne més. Salem al gust.

- Deixem coure durant uns 20 minuts, i anem remenant de tant en tant per partir els grans d'arrós i així alliberar el midó que és el que farà que l'arròs sigui cremòs. Hem de vigilar que sempre hi hagi brou.

- Quan ha acabat de coure, treiem del foc i, en la mateixa cassola, afegim dues cullerades soperes de formatge crema. Remenem bé perquè es desfaci el formatge i servim immediatament.

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Aquest el puc fer sense el formatge.