dilluns, 22 de novembre de 2010

Bacallà amb roquefort

INGREDIENTS: (4 persones)
500 g bacallà remullat
50 g mantega o oli
15 g (una cullerada) farina
100 g roquefort
200 ml crema de llet
1 poma
1 ceba

COM ES FA?
- En una cassola plena d'aigua, posem a bullir el bacallà mirant que quedi tot cobert per l'aigua. Quan comença a bullir, que fa una escuma, apaguem el foc i el deixem refredar en la mateixa aigua. Quan ja està fred, l'escórrem i el posem en una safata per al forn.

- Posem la farina al foc i la torrem una mica. Reservem.

- Desfem el formatge roquefort amb una mica de crema de llet. Reservem.

- Mentretant, passem la ceba i la poma per la picadora i les posem a coure, amb la mantega (o oli), a foc lent perquè s'estovin.

- Quan ja estan toves, s'afegeix la farina que teníem reservada i la crema de formatge. Es remena a poc a poc fins que bulli i es treu del foc.

- Reguem tot el bacallà amb la crema que acabem de fer i ho posem a gratinar una mica.

- Servim molt calent.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

No sé si és el mateix que va fer un cop la Marta. Però si és aquest, recordo que era boníssim.
A mi és que els plats amb roquefort m'encanten. El trobo molt a faltar.

kalidoscopi ha dit...

No sé si és el mateix, però estava molt bo.