diumenge, 21 de novembre de 2010

Empanada de poma i crema amb toc de canyella


INGREDIENTS:
1 planxa de pasta de full rectangular (millor refrigerada que congelada)
Compota de poma
Crema pastissera

Per a la compota de poma:
2 pomes
2 cullerades de sucre
2 cullerades d'aigua
1 polsim de canyella
1 rajolí de suc de llimona

Per a la crema pastissera:
250 ml llet
1 rovell d'ou
2 cullerades soperes de sucre
1 cullerada sopera de maicena
1/2 branca canyella
un troç de pell de llimona


COM ES FA?
- Comencem preparant la crema pastissera perquè tingui temps a refredar-se. En aquest cas, l'he preparat amb la quantitat d'ingredients que diu aquí perquè no en volia gaire quantitat. Ens ha de quedar una crema pastissera forç espessa. Deixem refredar.

- Ara preparem la compota de poma: Tallem la poma en daus, la posem en un pot junt amb la resta d'ingredients, tapem i deixem coure lentament. Quan veiem que està prou feta, treiem del foc i aixefem amb una forquilla. Deixem refredar.

- Encenem el forn a 200ºC.

- Tallem la planxa de full per la meitat, i foradem cada meitat amb una forquilla per evitar que s'inflin massa durant la cocció. Col·loquem una de les dues meitat de la pasta de full sobre la safata del forn, a la que prèviament haurem posat paper de fornejar.

- Posem una capa de crema pastissera i a continuació una capa de compota de poma. Si la crema pastissera ens ha quedat una mica líquida, és millor posar-la en la segona capa. És a dir, millor posar primer la capa que sigui més espessa perquè així ens serà més fàcil escampar-la per tota la superfície de l'empanada.

- Tapem amb l'altra meitat de la pasta de full. Segellem els costats amb una forquilla i amb la punta d'un ganivet foradem la capa de pasta de full de sobre perquè s'escapin els vapors de la cocció.

- Pintem amb la clara d'ou que ens ha sobrat de fer la crema pastissera. Espolvoregem amb sucre per sobre.

- Fiquem al forn durant uns 20-25 minuts (jo al principi només poso escalfor a baix però cap al final, poso a dalt i a baix).

COMENTARIS: Recepta trobada a Cocinerando.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Quina cosa més rebona!!!
ha d'estar de mort!!!!
quina enveja.

kalidoscopi ha dit...

Si, la veritat és que està molt bona.