diumenge, 7 de novembre de 2010

Pa de pessic 4 quarts



INGREDIENTS:
3 ous
sucre (el mateix pes que el dels 3 ous)
mantega (el mateix pes que el dels 3 ous) (jo margarina)
farina (el mateix pes que el dels 3 ous)
1 sobre llevat (la recepta original no en porta)
2 pessics de sal
5 cl. de ron o conyac (jo suc de llimona)


COM ES FA?
- Pesem els ous i posem el mateix pes en sucre, margarina i farina.

- Encenem el forn a 200ºC.

- Tamisem la farina junt amb el llevat i reservem.

- Muntem la clara, ambun pessic de sal, a punt de neu fort. Reservem.

- En un bol, barregem els rovells junt amb el sucre i un pessic de sal. Batem fins que la barreja sigui blanquinosa.

- Afegim, barrejant bé cada nou ingredient, la margarina, la farina junt amb el llevat i, finalment, el suc de llimona.

- Incorporem les clares anant en compte (moviments d'abaix a dalt) que no es baixi la barreja.

- Preparem un motlle (22 - 25 cm. de diàmetre) amb paper de fornejar o mantega i farina, i hi aboquem la barreja.

- Fiquem al forn a 200ºC durant 15 minuts. Passat aquest temps, abaixem la temperatura a 180ºC i seguim la cocció durant 25 minuts.

- Treiem del forn i deixem refredar abans de desmotllar.

COMENTARIS: Surt un pa de pessic molt bo i molt esponjós que, degut a la gran quantitat de margarina, recorda als sobaos.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Joooo, aquest no el puc adaptar.
Quina enveja.

kalidoscopi ha dit...

Ha volat en un moment.