dijous, 18 de novembre de 2010

Sopa castellana


INGREDIENTS (per a 2 persones):
100 g de pernil serrà tallat a daus petits
6 llesques de pa petites (millor si el pa és dur)
1 tassa d'oli d'oliva
1 culleradeta de pimentó dolç
3 dents d'all
2 ous
1/2 litre de brou de carn (o d'aigua)

COM ES FA?
- En una cassola gran posem a escalfar l'oli i fregim els alls pelats i tallats a làmines, fins que estiguin una mica daurats.

- Afegim el pernil i remenem amb una cullera de fusta fins que s'hagin ajuntat bé tots dos sabors.

- Quan els alls estiguin rossets, afegim 2 llesques de pa i remenem una estoneta.

- Treiem la cassola del foc i espolvoregem amb el pimentó dolç. Remenem tot bé i tornem a posar la cassola al foc.

- Sofregim tot uns 2 ó 3 miuts i, sense deixar de remenar, anem afegint el brou de carn (o l'aigua). Deixem coure a foc moderat (no ha d'arribar a bullir) durant uns 20 minuts. En aquest temps no cal anar remenant la sopa.

- Mentretant fregim les altres 4 llesques de pa amb una mica d'oli d'oliva.

- Passats els 20 minuts, col·loquem les llesques de pa fregit en la superfície de la sopa i les deixem surar perquè s'empapin bé amb la sopa. 

- Salpimentem al gust. Trenquem els ous i els posem a dintre de la sopa. Deixem que quallin 2 ó 3 minuts. (Es pot afegir l'ou sencer o bé separar les clares dels rovells, i afegim només les clares, reservant els rovells per afegir-los després a cada plat, on els remenarem amb la sopa).

- Servim molt calenta, millor en cassoles de fang individuals.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Quina bona pinta.
Però no és massa oli tot un got i a més el que deixa el pernil???
Ha de ser superreconstituient aquesta sopa.

kalidoscopi ha dit...

Dona, aquesta sopa porta molt oli. És molt consistent, per aguantar el fred de l'hivern, però és boníssima.