dimecres, 29 de desembre de 2010

Galetes vieneses


INGREDIENTS: (per a unes 13 galetes)
115 g mantega en pomada
28 g sucre glass
140 g farina
1/2 culleradeta d'essència de vainilla
xocolata per desfer

COM ES FAN?
- Escalfem el forn a 180-190ºC.

- Preparem la safata del forn amb paper de fornejar.

- En un bol, barregem la mantega i en sucre fins que tinguem una pasta homogènia i llisa.

- Afegim la farina i l'essència de vainilla i remenem.

- Per fer la forma de les galetes posem la pasta en una màniga pastissera o bé estirem la massa i utilitzem un tallador de galetes. Els hem de col·locar separats perquè un cop dintre del forn es fan més grans.

- Deixem coure 10 minuts fins que quedin una miqueta daurats, no gaire.

- Treiem del forn i deixem refredar 5 minuts. Passat aquest temps, els podem traspassar a sobre d'una reixeta perquè acabin de refredar.

- Hem d'anar en compte perquè són unes galetes molt fràgils.

- Si les volem cobrir amb xocolata (jo ho he fet amb xocolata blanca), hem de desfer la xocolata al microones o al bany maria i, quan estigui desfeta, sucar-hi les galetes. Deixem refredar sobre un paper de fornejar.

COMENTARIS: recepta trobada a La cocina de Anta.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Son sense ou!!!
Provaré de fer-les.
Espero q amb margarina quedin igual que amb mantega.

kalidoscopi ha dit...

Segur que sí, no crec que hi hagi diferència perquè no les has de deixar a la nevera perquè la mantega s'endureixi.