divendres, 3 de desembre de 2010

Gnocchi (ñoquis, nyoquis)

INGREDIENTS:
1 kilo de patates
300 g. de farina
1 ou  gran
Sal i nou moscada

La quantitat de farina és de 300 g. de farina per cada kilo de patates. La variació en la quantitat de farina ha de ser molt poca perquè els gnocchis quedin amb consistència però tendres, que es la diferència amb els que no són fets a casa.

COM ES FAN?
- Rentem les patates i les posem a coure amb pell en una cassola amb aigua, durant aproximadament 25 minuts o fins que estiguin cuites. És important coure les patates amb pell perquè així no absorbeixen massa aigua (si això fos així, necessitaríem més quantitat de farina i quedarien massa compactes).

- Quan estiguin cuites, els hi traiem la pell sense cremar-nos.

- Encara estan calentes, les passem per un passapurés o les aixafem amb una forquilla i les deixem refredar totalment, cobrint-les amb un drap.

- Enfarinem el marbre o la superfície on treballarem i posem les patates, fem un volcà i al centre posem la farina. Tornem a fer un volcà i afegim l'ou, la sal i la nou moscada.

- Barregem tots els ingredients i amassem, no en excés, fins a aconseguir una massa lleugera i homogènia. Fem una bola i deixem reposar 10 minuts.

- Dividim la massa en trossos i anem formant uns rulos d'un gruix aproximat de 2 cm.

- Cada rulo el tallem en llesques d'uns 2 cm. aproximadament.

- Amb una forquilla aixafem lleugerament els gnocchis i els fem el dibuix característic.

Abans de coure els gnocchi

- Posem una cassola al foc amb aigua i sal. Quan l'aigua bulli, hi aboquem els gnocchis. Quan pugen a la superfície ja estaran fets (és molt poca estona, un parell o tres de minuts).

- Escorrem bé i els cuinem amb la salsa que vulguem.

Després de coure'ls


COMENTARIS: Han sortit molt bons, a casa han agradat molt. Surten molta quantitat,