diumenge, 5 de desembre de 2010

Magdalenes de Xavier Barriga



INGREDIENTS:
2 ous L
175 g sucre
210 g farina de rebosteria
190 g oli de girasol
60 ml. llet
1/2 sobre (5 g) llevat químic
pessic de sal
opcional: ratlladura de taronja o llimona

COM ES FA?
- Batem els ous amb el sucre fins que estiguin blanquinosos.

- Barregem la llet amb l' oli i l' anem afegint a la barreja anterior poc a poc, batent amb la marxa lenta.

- En un recipent apart, barregem la farina amb el llevat, la sal, i la ralladura de llimona. L' afegim amb dues o tres vegades a la massa anterior, remenant bé cada vegada. Acabem de batre bé amb la marxa més ràpida.

- Tapem la massa amb un drap i la deixem a la nevera, com a mínim una hora. Si volem la hi podem deixar fins l' endemà.

- Encenem el forn a 210ºC.

- Repartim, amb una cullera, la massa a les capsules de paper per magdalenes, omplint-les fins a 3/4 de la seva capacitat. Si volem, per sobre hi posem una mica de sucre.

- Posem les magdalenes en el forn durant 15-18 minuts, segons la mida de les magdalenes (jo he necessitat 25 minuts, i al final he posat una mica el grill perquè quedessin torradetes).

COMENTARIS: M'han sortit 13 magdalenes grans (motlles núm. 8).

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Nena, t'han quedat de revista.
I no es "piloteig"