dissabte, 4 de desembre de 2010

Melmelada de ceba, raïm i pera

INGREDIENTS:
200g de ceba
200g de pera
200g de raïm
225g de sucre (jo, sucre moreno)
Suc d'una llimona
1 culleradeta de gingebre mòlt i pebre (opcional)

COM ES FA?
- Pelem i treiem els pinyols del raïm. Treiem la pell i els pinyols i tallem a trossets la pera. Pelem i tallem a trossets la ceba.

- Posem en una cassola el raïm, la pera, la ceba, el suc de la llimona, el sucre i  les espècies, i posem a bullir durant aproximadament uns 20-30 minuts.

- Passat aquest temps, ho passem tot pel minipimer i tornem a posar al foc fins que arribi al punt de melmelada.

- Omplim els pots amb la melmelada calenta, tapem i els deixem al revès durant 24 hores perquè es faci el buit.

COMENTARIS: Aquesta recepta l'he trobat a Con 2 huevos, jo li he fet les meves modificacions. Molt bona, és ideal per a acompanyar el formatge. Fa molta olor a ceba però quan la menges no té tant gust a ceba com es podria pensar.