diumenge, 12 de desembre de 2010

Pa de pessic de mel al bany maria


INGREDIENTS:
3 ous 
200 g de mel
250 g de farina
100 g d'oli d'oliva
1 cullerada de sucre avanillat
100 g de llet
1 sobre de llevat químic

COM ES FA?
- En una olla gran (on farem el bany maria) i amb tapa, posem aigua a escalfar.

- En un bol barregem tots els ingredients. Remenem bé fins que estigui tot ben integrat i hagim obtingut una crema homogènia i sense grumolls.

- Ebadurnem el motlle amb mantega/oli i farina i aboquem la massa del pa de pessic.

- Fiquem dins de la cassola procurant no cremar-nos amb l'aigua que ja estarà calenta, i el deixem coure al bany maria durant uns 35 minuts (depenent del motlle) amb la cassola tapada. No hem de destapar-la fins que no estigui cuit. Fem la prova de l'agulla per veure si està cuit.

- Deixem refredar una mica i desmotllem procurant que no se'ns trenqui.

COMENTARIS: Recepta trobada a Directo al paladar amb les meves adaptacions. Jo he utilitzat un motlle de corona de 25 cm. de diàmetre. Queda un pa de pessic molt esponjós.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Sempre m'ha donat la sensació que els pans/ pa de pessic, i similars fets al bany maria han de quedar com estovats, blandengues.
No queda així???

kalidoscopi ha dit...

No, que va. Queda molt bo, no es nota que està fet diferent, tot i que no queden tan torradets.