diumenge, 5 de desembre de 2010

Panets per a hamburgueses

INGREDIENTS:
400 ml. d'aigua tèbia
2 cullerades soperes d'oli girasol
2 culleradetes cafè de sal
1,5 cullerades soperes de sucre
2,5 cullerades soperes de llet en pols
540 g farina de força
100 g farina integral de sègol
1 sobre llevat sec de forner
sèsam cru

COM ES FA?
- Fiquem els ingredients a la panificadora (Home Bread Baguette, de Moulinex) en l'ordre indicat més a dalt. Posem el programa d'amassat i llevat (núm. 13: 1 hora i 25 minuts).

- Quan acabi, ens embadurnem les mans d'oli i dividim la massa en diverses porcions que arrodonirem per donar-li forma de panet.

- Col·loquem els panets sobre la safata de forn, prèviament folrada de paper de forn. A sobre de cada paent posem sèsam cru.

- Tapem la safata del forn i deixem que torni a fermentar fins que dobli el seu volum.

- Encenem el forn a 200 ºC, amb escalfor a dalt i a baix. Posem un recipient amb aigua i fiquem els panets (amb el forn encara fred). Deixem coure 20 minuts.

- Treiem del forn i deixem refredar.