dimarts, 28 de desembre de 2010

Pastís de carn picada i ou


INGREDIENTS:
500 g. de carn picada (porc i vedella, pollastre i vedella, etc.)
200 g. bacon o panceta
sal, pebre
2 ous batuts
2 llesques de pa de motlle
ceb, carabassó, xampinyons, pebrot, etc.
una mica de llet
una mica de mantega
pa ratllat (o massa de crestes)

Farcit:
3 ous durs
olives,
formatge que fongui bé

COM ES FA?
- Escalfem el forn a 180ºC.

- Posem a coure els ous fins que estiguin durs i reservem. Tallem la verdura (ceba, el carabassó, xampinyons, pebrot, etc.) en trossets molt petits i sofregim. Escorrem l'excés d'oli i deixem refredar.

- Tallem el bacon a trossos molt petits i el barregem amb la carn. Adobem la carn picada amb sal i pebre.

- Mullem el pa en una mica de llet, escorrem bé les llesques i les afegim a la carn. Remenem bé fins que estigui ben integrat.

- Batem els 2 ous i els incorporem a la carn. Quan les verdures ja estiguin a temperatura ambient, les incorporem a la carn.

- Engreixem un motlle de plumb-cake amb mantega. Espolvoregem amb pa ratllat (també podem folrar el motlle amb massa de crestes) i cobrim el fons amb una capa de carn.

- Per sobre de la carn posem els ous durs i afegim tot allò que ens sembli (olives, formatge, etc.).

- Cobrim amb la resta de la carn, apretant bé perquè no quedin forats, i finalment posem una capa de pa ratllat (o bé acabem de folrar amb massa de crestes).

- Posem uns trossets de mantega per sobre (si hem posat massa de crestes, pintarem amb ou) i fiquem al forn, amb escalfor a dalt i a baix, durant 1 hora aproximadament.