dimarts, 4 de gener de 2011

Massapà

INGREDIENTS:
250 g d'ametlla crua mòlta
250 g sucre
2 clares d'ou

COM ES FA?
- Amassem tots els ingredients fins que hagim format una pasta homogènia.

- Emboliquem amb paper de film (perquè si no s'asseca i es torna molt trencadís) i deixem reposar a la nevera fins al moment d'utilitzar. Millor si el fem amb prou temps d'antelació, d'un dia per l'altre. 

- Si l'utilitzem per fer figuretes, una vegada fetes les formes, el pintem amb clara d'ou i el posem al forn, preescalfat a 170ºC, fins que estiguin daurats.

COMENTARIS: Podem utilitzar-lo tant per farcir brioixos, tortells, etc., com per fer figures i decorar els pastissos.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

sempre ha estat un dolç que m'ha pirrat el massapà. Ara q no en puc prendre el trobo a faltar.
:-(

kalidoscopi ha dit...

Jo l'he fet per farcir el tortell de reis que faré demà.