dilluns, 7 de febrer de 2011

Arròs amb xampis i bacon

INGREDIENTS:
1 l. brou de pollastre o vegetal
400 g. xampinyons
1 ceba
150 g llesques de bacon o de panceta curada
250 g arròs
2 cullerades soperes de formatge crema
oli i sal

COM ES FA?
- Tallem la ceba petita, els xampinyons a llesques i el bacon a trossos.

- En una paella fregim la ceba amb una mica d'oli d'oliva. Quan ja s'estovat, afegim els xampinyons i seguim fent fins que hagin després tota l'aigua i estiguin cuits. A continuació incorporem el bacon i seguim fregint fins que estigui lleugerament torrat.

- Afegim l'arrós i el torrem durant 1 minut, remenant perquè no s'enganxi.

- A continuació, abaixem el foc i afegim el brou fins que tot l'arròs quedi cobert. Salem.

- Deixem coure a foc baix i tapat durant uns 15 minuts. De tant en tant anem remenant per evita que se'ns enganxi i per trencar els grans d'arròs i així alliberar tot el midó. Hem de vigilar que l'arròs estigui sempre cobert de brou, si veiem que aquest es consumeix, n'afegirem més.

- Quan ha acabat de coure, el treiem del foc, afegim dues cullerades de formatge crema i remenem.

2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Veig que és un risoto en tota regla xq al final porta formatge.
Em sembla que ha de ser bona la barregja de xampis i bacon.
Intentaré fer-lo excepte lo del final.

kalidoscopi ha dit...

La verita és que ha quedat molt bo.