divendres, 18 de febrer de 2011

Cake de platan

INGREDIENTS:
3 plàtans madurs
4 ous (M)
200 g sucre
200 g farina
1 sobre de llevat
70 g oli girasol

COM ES FA?
- Encenem el forn a 170ºC.

- Separem les clares dels rovells i les muntem a punt de neu fort. Reservem.

- En un bol aixefem els plàtans amb una forquilla i els barregem bé amb el sucre.

- A continuació afegim els rovells i l'oli. Batem molt bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.

- Anem incorporant la farina, junt amb el llevat, tamissant-la. L'anem afegint a tongades de manera que entremig anem remenant.

- Finalment afegim les clares a punt de neu, i les barregem suaument.

- Folrem un motlle de cake (gran) amb paper de fornejar (o embadurnat amb mantega i farina). Aboquem la massa.

- Fiquem dintre del forn i fornegem durant uns 45 minuts. Fem la prova de l'agulla per comprovar el punt de cocció.

- Deixem entebiar i desmotllem.