dimecres, 9 de febrer de 2011

Llacets de pasta de full i llet condensada



INGREDIENTS:
Dues planxes de pasta de full fresca, no congelada
2 ó 3 cullerades de llet condensada
2 ó 3 cullerades de mel
un rajolí d'aigua
sucre glass

COM ES FAN?
- Escalfem el forn a 180ºC.

- Estenem una de les planxes de pasta de full i pintem tota la superfície amb una barreja de llet condensada i mel a parts iguals.

- Per sobre estenem l'altra planxa de pasta de full.

- Amb un tallapizzes, tallem rectangles d'un dit de gruix. Cadascun dels rectangles els retorcem sobre ells mateixos i els col·loquem sobre la safata del forn, prèviament folrada de paper de fornejar.

- Tornem a pintar els rectangles amb la barreja de llet condensada i mel.

- Fornegem a 180ºC, amb funció ventilador o escalfor a dalt i a baix, fins que estiguin daurats.

- Passat el temps, els treiem del forn, anant en compte perquè encara estaran tous, i els col·loquem damunt una reixeta perquè es refredin i s'endureixin una mica.

- Quan encara estan calents, els tornem pintar, aquesta vegada amb la barreja anterior diluida amb una mica d'aigua. Finalment espolvoregem per sobre amb abundant sucre glass, i deixem refredar.

COMENTARIS: Recepta trobada a La cocina de Anta amb les meves adaptacions. No queden tan durs com els que venen a les pastisseries, però per a mi són molt més bons aquests.