dimecres, 16 de febrer de 2011

Pa amb massa mare i llevat

Per aprofitar una mica de massa mare que tenia guardada a la nevera, he fet aquest pa amb massa mare, recepta que he trobat per internet.


INGREDIENTS:
150 g massa mare
310 g farina de força
1 sobre llevat sec
150 g aigua
5 g sal

COM ES FA?
- Fem la massa mare. Quan ja estigui a punt per utilitzar, fem una massa amb la farina, el llevat i l'aigua tèbia barrejada amb la sal. Amassem bé.

- A continuació anem afegint 150 g de la massa mare i anem amassant fins a aconseguir que ambdues masses estiguin ben integrades. Amassem aproximadament uns 10-15 minuts.

- Preparem la safata del forn amb paper de fornejar i a sobre hi posem la massa, donant-li la forma que vulguem que tingui el pa.

- Tapem amb un drap net i deixem fermentar fins que dobli el seu volum. Podem posar-ho dintre del forn (apagat).

- Passat aquest temps, el treiem del forn, encenem el forn a 200º C (a dalt i a baix), i hi col·loquem un recipient amb aigua dintre del forn que hem de mantenir durant tot el fornejat.

- Quan el forn estigui ja calent, fem uns talls a la superfície del pa i fornegem durant 30 minuts. Si veiem que se'ns torra massa, el cobrim amb paper d'alumini.