dijous, 10 de març de 2011

Brandada de bacallà


INGREDIENTS:
400 g. de bacallà
250 g. de patates
200 ml.crema de llet
1 grill d’all (opcional)
150 ml. oli d’oliva
Sal, pebre blanc

COM ES FA?
- Si el bacallà no està dessalat, primer l'hem de dessalar, per això el deixarem durant 24 hores en aigua freda dins de la nevera. Hem de canviar l’aigua com a mínim 3 cops cada 8 hores.

 - Posem les patates amb pell en aigua freda i les bullim durant 20 minuts o fins que estiguin fetes, les deixem escórrer, les pelem i les aixafem amb una forquilla fins a tenir puré.

- En una cassola posem el bacallà i el cobrim amb aigua freda, amb la pell a la part superior, el posem al foc i, quan comenci a bullir, el deixem escaldar 2 minuts. Passat aquest temps, el retirem i el deixem refredar deixant que escorri l'aigua. Treiem la pell i les espines i l’esmicolem ben petit.

- Posem l'oli en una paella i hi afegim l'all pelat, deixem que es dorin una mica però sense arribar a cremar-se. Quan estan fets, treiem els alls del foc. Apaguem el foc i aboquem el bacallà a l'oli, deixarem que es faci (amb el foc apagat) durant 5 minuts.

- Escalfem una mica la crema de llet però sense que arribi a estar molt calenta.

- En un recipient apte per al minipimer, posem les patates, el bacallà i la crema de llet. Passem el minipimer i anem afegint l'oli a poc a poc fins que tinguem el punt desitjat. Salpebrem al gust.


2 comentaris:

Jo mateixa ha dit...

Que bona.
Aquesta la penso fer amb llet d'arròs.
Segur que queda molt semblant.

kalidoscopi ha dit...

Queda molt bona i és molt fàcil de fer. Ja em diràs què tal: