diumenge, 24 d’abril de 2011

Pa de Sant Jordi


INGREDIENTS:
300 ml. d' aigua
10 g de sal
1 culleradeta de sucre
500 g. de farina de força
5 g. de llevat fresc (jo he posat un sobre de llevat sec)
50 g. de sobrasada per estendre
50 g de formatge ratllat (millor si és de sabor fort, tipus parmesà)
3 ó 4 nous trossejades petites (opcional)

COM ES FA?
- Posem els ingredients (menys el formatge, la sobrasada i les nous) per l'ordre que estan escrits a la cubeta de la panificadora. Engeguem el programa d'amassat.

- Quan ha finalitzat, dividim la massa en dues parts: una d'elles una mica més gran que l'altra (que serà amb la que farem les 5 barres de la senyera).

- En la part més petita posem la sobrasada i la tornem a posar a la cubeta de la panificadora amb el programa d'amassat. Quan acaba, la treiem i la posem en un bol on hi hem espolsat farina i la tapem amb un drap.

- A l' altra part de la massa, posem les nous i el formatge. i també l'amassem a la panificadora. Quan acabal, l'enretirem i també la posem en un bol tapada amb un drap. Deixem llevar les dues masses en lloc càlid durant uns 45 minuts.

- Per estalviar temps, jo he amassat la segona massa manualment mentre a la panificadora s'anava amassant la primera meitat de la massa.

- Passat el temps de la fermentació, ens espolsem farina a les mans i amb la massa vermella fem 4 tires i amb l'altra 5.

- Les coloquem, alternant-les a la cassola de pirex embadurnada amb oli i espolsada de farina. Deixem llevar durant 1 hora i mitja, tapada amb un drap.

- Escalfem el forn a 230 ºC, i hi posem el pa tapat durant uns 45 minuts. Dintre del forn posem un recipient amb aigua per mantenir el grau d'humitat.

- Passat el temps, treiem el pa del forn i el deixem refredar sobre una reixeta. Mengem quan estigui fred perquè si no es desfà al tallar-lo.

COMENTARIS: Recepta trobada a M'agrada cuinar

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Oh, quina xulada.
Segur que m'encantaria aquest pa.
L'he vist molts cops a forns però mai l'he tastat.