dissabte, 30 d’abril de 2011

Tarta de xocolata i ametlles


INGREDIENTS:
1 planxa de pasta de full
100 g.d'ametlles mòltes
100 g.de mantega o margarina
80 g. de sucre
3 ous
ratlladura de pell de taronja

per a la coberta de xocolata:
1 taula sencera de xocolata fondant
200 ml de nata líquida
50 g.de mantega o margarina

COM ES FA?
- Encenem el forn a 160-170ºCºC.

- Folrem un motlle amb la pasta de full. Punxem el fons amb una forquilla i el cobrim amb paper d'alumini ben apretat per tal que les parets no baixin durant la cocció. Deixem coure uns 5 minuts. Passat aquest temps, treiem el paper d'alumini i tornem a coure 5 minuts més.

- En un bol barregem la mantega amb el sucre fins que estigui ben homogeni.

- Anem afegin els ous, un a un, i seguim remenant per tal que la massa quedi esponjosa.

- Incorporem l'ametlla ratllada i la raspadura de taronja. Barregem i aboquem la barreja sobre la pasta de full.

- Introduïm al forn, a 160ºC, durant 30 minuts.

- Per fer la cobertura: escalfem la nata i quan começa a bullir la treiem del foc i li afegim la xocolata, tallada a trossets, i la mantega. Remenem fins que estigui totalment disolta i tinguem una barreja homogènia, i deixem reposar uns minuts.

- Cobrim la tarta amb la cobertura de xocolata i la fiquem a la nevera durant 1 hora perquè se solidifiqui la xocolata.

COMENTARIS: Recepta trobada a Como aceite para chocolate

1 comentari:

Jo mateixa ha dit...

Entre les coses que més enyoro hi ha la pasta de full. Quan pugui menjar-ne ja me la faràs.